Deurne centrum vanaf augustus op de schop voor glasvezel; aansluitingen in huis vanaf oktober

DEURNE -  Inwoners van het Deurnese centrum zullen als eerste verlost zijn van trage internetverbindingen: zij zijn het eerste aan de beurt voor de aanleg van het snellere glasvezelnetwerk. Daarna volgen het noord-oosten (waaronder Walsberg) en zuidoosten (onder andere Zeilberg), Vlierden en omgeving, Liessel en tenslotte Neerkant en Helenaveen. 

De eerste sleuf voor de aanleg van glasvezel wordt in Deurne in de week van 19 augustus gegraven. De werkzaamheden daar duren tot februari; de huisaansluitingen worden tussen oktober en maart aangelegd. In het noordoosten gaat de eerste schop ook al in die week in de grond. De laatste aansluitingen zullen volgens planning in april van het volgende jaar klaar zijn.
Het zuidoosten van Deurne en Vlierden en omgeving gaan vanaf maart op de schop. Inwoners krijgen daar tussen mei volgend jaar en februari glasvezel in huis. Liessel, Neerkant en Helenaveen kunnen tussen september en mei rekenen op graafploegen. Hier ligt net nieuwe netwerk op zijn laatst in juni 2021.
Gebied een tot en met vier (zie kaartje) zijn zogenaamde combigebieden. Hier komen zowel KPN-kabels als kabels van E-Fiber in een sleuf te liggen. De aannemer voor de hele operatie is Spitters. In totaal ligt er over twee jaar circa 400 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber en circa 120 kilometer van KPN. 
05-07-2019